Ετοιμαζόμασταν για κάτι που φαίνεται μερικούς μήνες τώρα», είπε ο Τζέιμς.

ΕΜΒΟΛΙΑ: Ο κυβερνήτης του Τενεσί, Bill Lee, υποστηρίζει τη δίκαιη διάθεση του εμβολίου για τον COVID-19, παρά την κριτική για την ταχύτητα

Τα τρία νοσοκομεία θα λάβουν αρκετό εμβόλιο για να δώσουν μία δόση στην πλειονότητα των εργαζομένων στον τομέα της υγείας που έχουν υψηλή έκθεση στον ιό, αλλά ορισμένοι εργαζόμενοι πρώτης γραμμής δεν θα λάβουν ακόμη δόση, δήλωσε ο Δρ Γκρεγκ Τζέιμς, επικεφαλής κλινικός υπεύθυνος της Ascension – Άγιος Θωμάς. Τα νοσοκομεία δεν θα ξεκινήσουν τον εμβολιασμό των εργαζομένων με χαμηλότερα επίπεδα έκθεσης, είπε.

«Προβλέπουμε ότι τουλάχιστον θα φτάσουμε πολύ πιο κάτω σε αυτή τη λίστα, αλλά προβλέπουμε επίσης ότι δεν θα τελειώσουμε», είπε ο Τζέιμς. «Θα υπάρξουν κάποια άτομα που θα θέλαμε να εμβολιαστούν και θα πρέπει να περιμένουν την επόμενη αποστολή».

Ενώ οι εμβολιασμοί που ξεκινούν την Πέμπτη είναι ένας θρίαμβος της ιατρικής έρευνας, θα είναι επίσης ενδεικτικοί ενός έθνους με απελπιστική ανάγκη και περιορισμένη προσφορά. Η αρχική κατανομή του Τενεσί δεν είναι αρκετή για να καλύψει όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης πρώτης γραμμής στα πιο σημαντικά νοσοκομεία της πολιτείας – το υποσύνολο υψηλότερης προτεραιότητας του πληθυσμού υψηλότερης προτεραιότητας.

Πολλά νοσοκομεία και εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης θα περιμένουν αντί για μια δεύτερη αποστολή εμβολίου Pfizer ή μια προβλεπόμενη αποστολή ενός μελλοντικού εμβολίου Moderna, που αναμένεται να εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Καθώς ξεκινά η διανομή του εμβολίου για τον COVID-19, ακολουθούν βασικά στοιχεία για τα εμβόλια Pfizer, Moderna

Μόλις εγκριθεί, το Τενεσί σχεδιάζει να λάβει περίπου 115.000 δόσεις του εμβολίου Moderna, οι οποίες θα σταλούν τόσο σε μικρότερα νοσοκομεία όσο και σε τμήματα υγείας της κομητείας για χρήση από τους πρώτους ανταποκριτές, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας του Τενεσί.

Ο Τζέιμς, ο αξιωματούχος του Ascension Saint Thomas, είπε ότι η αλυσίδα νοσοκομείων είχε διαβεβαιωθεί από κρατικούς αξιωματούχους ότι η μικρότερη εγκατάσταση της θα είναι «πρώτη στη σειρά» για να λάβει το εμβόλιο Moderna, που αναμένεται σε μία ή δύο εβδομάδες.

Στο μεταξύ, η Ascension Saint Thomas συντονίζει την υλικοτεχνική πρόκληση του προγραμματισμού χιλιάδων ενέσεων. Οι εργαζόμενοι που έχουν προτεραιότητα λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνύματα κειμένου που τους οδηγούν σε έναν εσωτερικό ιστότοπο όπου μπορούν να εγγραφούν για την πρώτη τους δόση.

Η εταιρεία ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να προγραμματίσουν τους εμβολιασμούς τους λίγο πριν τις επόμενες ημέρες άδειας, σε περίπτωση που υποστούν παρενέργειες από το εμβόλιο, που αναμένεται να είναι ήπιες, είπε ο Τζέιμς.

Δώστε προτεραιότητα στην υγεία της καρδιάς σας με το Welltone – δείτε πώς στη διεύθυνση https://welltone-website.com/el/ .

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας θα εγγραφούν επίσης για να λάβουν τη δεύτερη δόση τους κάποια στιγμή στις αρχές Ιανουαρίου. Κανένας Τενεσιανός, εκτός κλινικών δοκιμών, δεν θα εμβολιαστεί πλήρως μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους.

«Προετοιμαζόμαστε για κάτι που φαίνεται να είναι μερικούς μήνες τώρα», είπε ο Τζέιμς. «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τη λήψη του εμβολίου και ελπίζουμε ότι αυτή είναι η αρχή του τέλους της πανδημίας όπως την ξέρουμε».

Η δημοσιογράφος USA TODAY Network-Tennessee Corinne Kennedy συνέβαλε σε αυτήν την έκθεση.

Ο Brett Kelman είναι ο ρεπόρτερ για την υγεία του The Tennessean. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο 615-259-8287 ή στο brett.kelman@tennessean.com. Ακολουθήστε τον στο Twitter στο @brettkelman.

Καθώς ο πρώτος γύρος εμβολίων κυκλοφορεί στο Τενεσί, η πανδημία του κορωνοϊού αυξάνεται σε επίπεδα ρεκόρ σε ολόκληρη την πολιτεία, τοποθετώντας την μεταξύ των περιοχών που έχουν πληγεί περισσότερο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Πολιτεία Εθελοντισμού κατετάγη Νο. 2 σε εθνικό επίπεδο για καθημερινά κρούσματα ανά 100.000 άτομα τις τελευταίες επτά ημέρες, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων την Τετάρτη. Το Τενεσί κατατάχθηκε ακριβώς πίσω από την Οκλαχόμα

Σύμφωνα με ορισμένους λογαριασμούς, η πολιτεία κατατάσσεται στο Νο. 1. Το έργο παρακολούθησης COVID έδειξε το Τενεσί στην πρώτη θέση για καθημερινές περιπτώσεις ανά 1 εκατομμύριο ανθρώπους την Τρίτη. Τα δεδομένα αντλούνται από κρατικές και τοπικές αρχές δημόσιας υγείας.

Εν τω μεταξύ, το Τενεσί έχει ξεπεράσει τα ρεκόρ για κρούσματα, θανάτους και νοσηλεία τις τελευταίες εβδομάδες. Μόνο τον Δεκέμβριο, η ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων έσπασε το ρεκόρ της τέσσερις φορές, σημειώνοντας το τρέχον ιστορικό υψηλό των 11.410 ημερήσιων κρουσμάτων την Τετάρτη.

Αυτή την εβδομάδα, ο μέσος όρος θανάτων του Τενεσί που αναφέρθηκαν ανά ημέρα έφτασε τους 76, τον υψηλότερο από ποτέ. Το μέσο εβδομαδιαίο ποσοστό θετικότητας του κράτους είναι 16,2%.

Από την Τετάρτη, ένας αριθμός ρεκόρ 2.874 ατόμων στο Τενεσί νοσηλεύτηκαν για COVID-19, ενώ ο αριθμός των ανοιχτών κλινών ΜΕΘ μειώθηκε στο 8% και τα κρεβάτια δαπέδου στο 12% σε όλη την πολιτεία.

Ωστόσο, με την κυκλοφορία του εμβολίου, υπάρχει αισιοδοξία εν μέσω των ζοφερών στατιστικών για τον COVID-19. Ο κυβερνήτης Μπιλ Λι χαρακτήρισε την άφιξη του εμβολίου «ελπιδοφόρα στιγμή».

«Βρίσκεται σίγουρα στη μέση μιας αξιοσημείωτης αντιπαράθεσης. Οι πιο δύσκολες εβδομάδες της πανδημίας είναι μπροστά μας αυτή τη στιγμή», είπε ο Λι σε μια κλήση με τους συντάκτες ειδήσεων την Τρίτη. «Η έκρηξη των Ευχαριστιών μας έχει χτυπήσει.

"Τα κρούσματά μας έχουν αυξηθεί σημαντικά, όπως και σε όλη τη χώρα. Οι νοσηλείες μας βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο αυτή τη στιγμή."

Είπε ότι το εμβόλιο δεν θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερη στιγμή.

«Αλλά είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για εμάς και μια πολύ σοβαρή στιγμή για εμάς ως κράτος», είπε ο περιφερειάρχης.

Μεγάλες, πολυσύχναστες εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν, παρά την έκρηξη και την παρότρυνση των ομοσπονδιακών, πολιτειακών και τοπικών αξιωματούχων να περιορίσουν τις συγκεντρώσεις και να φορούν μάσκες και να τηρούν την κοινωνική απόσταση γύρω από όσους βρίσκονται εκτός του νοικοκυριού σας.

Ενώ η κομητεία Williamson έχει εντολή για μάσκα, δεν μπορεί να επιβάλει τον κανόνα όταν πρόκειται για ιδιωτικές εκδηλώσεις. Το θέμα έφτασε σε νέα ύψη το Σαββατοκύριακο, όταν ο χρηματοοικονομικός τιτάνας Dave Ramsey διοργάνωσε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι για εκατοντάδες καλεσμένους. Ο Ramsey έχει πει στο παρελθόν στη ραδιοφωνική του εκπομπή και σε συναντήσεις με το προσωπικό ότι η χρήση μάσκας ήταν σημάδι φόβου.

Τον περασμένο μήνα, χιλιάδες συγκεντρώθηκαν, κυρίως χωρίς μάσκες, για μια χριστουγεννιάτικη παρέλαση στο Φράνκλιν. Η ετήσια χριστουγεννιάτικη παρέλαση Kiwanis της πόλης ακυρώθηκε λόγω του COVID-19, έτσι οι κάτοικοι ενώθηκαν για να φιλοξενήσουν την εκδήλωση στο The Park στο Harlinsdale Farm.

Αγροτικές περιοχές που επλήγησαν σκληρά από τον COVID-19

Ο ιός συνεχίζει να μην λυπάται μέρος του κράτους.

Αυτή την εβδομάδα, εννέα πόλεις στο Τενεσί ήταν μεταξύ των κορυφαίων 20 στη χώρα για τον ταχύτερα αυξανόμενο αριθμό νέων κρουσμάτων, προσαρμοσμένο στον πληθυσμό, σύμφωνα με τους The New York Times .

Από την Τετάρτη, οι πόλεις αυτές περιλαμβάνουν:

  • Sevierville, Tenn. (Νο. 3)
  • Κλίβελαντ, Τεν. (Νο. 6)
  • Αθήνα, Τενν. (Νο 7)
  • Tullahoma, Tenn. (Νο. 8)
  • Greeneville, Tenn. (Νο. 9)
  • Crossville, Tenn. (Νο. 11)
  • Morristown, Tenn. (Νο. 12)
  • Cookeville, Tenn. (Νο. 17)
  • Johnson City, Tenn. (Νο. 19)

Μια μελέτη Vanderbilt που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα έδειξε ότι οι κομητείες χωρίς εντολές μάσκας είχαν σημαντικά υψηλότερα ποσοστά θανάτου από COVID-19. Η μελέτη έδειξε επίσης ότι αυτές οι κομητείες είναι σε μεγάλο βαθμό αγροτικές και οι κάτοικοι της υπαίθρου του Τενεσί είναι γενικά μεγαλύτερης ηλικίας, λιγότερο υγιείς και έχουν λιγότερη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη – τρεις παράγοντες που επιδείνωσαν τον ιό.

VANDERBILT: Τα ποσοστά θανάτου από COVID-19 διπλάσια σε κομητείες χωρίς εντολές μάσκας

Ο Λι αρνήθηκε να θεσπίσει εντολή για μάσκα σε όλη την πολιτεία παρά τις παροτρύνσεις τόσο από τον Λευκό Οίκο όσο και από έναν αυξανόμενο αριθμό γιατρών του Τενεσί, λέγοντας ότι πολλοί Τενεσιάνοι φορούν εθελοντικά μάσκες ή ζουν ήδη σε περιοχές που καλύπτονται από τοπικές παραγγελίες. Έχει αφήσει την απόφαση στους δημάρχους των 95 κομητειών του Τενεσί.

Καθώς ο ιός μειώθηκε σε πιο αργό, αλλά ακόμα αδυσώπητο ρυθμό στο μεγαλύτερο μέρος του Τενεσί στα τέλη του καλοκαιριού, εμφανίστηκαν αγροτικά hot spot σε όλη την πολιτεία. Δώδεκα κομητείες ανέφεραν ποσοστά θετικότητας επτά ημερών μεταξύ 15% και 30% στα τέλη Σεπτεμβρίου – Clay, Fentress, Grundy, Houston, Jackson, Johnson, Lake, Lawrence, Pickett, Putnam, Smith και Stewart – σύμφωνα με τα κρατικά δεδομένα για τον ιό. Στην πλειονότητα αυτών των κομητειών, οι μολύνσεις έφθασαν πρόσφατα σε επίπεδα που δεν είχαν ξαναδεί.

Τεντωμένο: Καθώς ο COVID-19 αρρωσταίνει περισσότερους Τενεσιάνους από ποτέ, τα νοσοκομεία μπορούν να επεκταθούν μόνο τόσο μακριά

Η πιο πρόσφατη αύξηση έρχεται στο πλαίσιο των αυξανόμενων ποσοστών νοσηλείας και της παραπαίουσας ικανότητας των νοσοκομείων, ειδικά σε αγροτικές περιοχές γύρω από το Τενεσί. Τους τελευταίους μήνες, η επιδημία στο Τενεσί έχει μετατοπιστεί από τις μεγάλες πόλεις σε προαστιακές περιοχές και τελικά σε επαρχιακές κομητείες.

Πολλές αγροτικές κομητείες δεν έχουν τη δημόσια υποδομή υγείας για να αντιμετωπίσουν το ξέσπασμα – τουλάχιστον εν μέρει λόγω του κλεισίματος πολλών αγροτικών νοσοκομείων – έτσι οι ασθενείς με COVID-19 κατευθύνονται σε προάστια και πόλεις, όπου πρέπει να ανταγωνιστούν μεγάλους πληθυσμούς για περιορισμένες νοσοκομειακές κλίνες και ιατρικό προσωπικό.

RURAL SOUTH: Πρώτα έκλεισαν τα νοσοκομεία και μετά ήρθε ο COVID-19. Έτσι αντιμετωπίζει ο αγροτικός Νότος

Οι γιατροί προτρέπουν τον Λι να ζητήσει μάσκες

Ο Δρ Τζέισον Μάρτιν από το Τενεσί συμμετείχε σε μια εικονική συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη προτρέποντας τον Λι να θεσπίσει μια εντολή για μάσκα σε όλη την πολιτεία.

«Το αποτέλεσμα αυτής της προσέγγισης «fend for yourself» μιλάει από μόνο του, δυστυχώς», είπε ο Martin, επικαλούμενος τα δεδομένα του The COVID Tracking Project που κατατάσσουν το Τενεσί πρώτο για νέα καθημερινά κρούσματα.

Επεσήμανε επίσης τον αυξανόμενο αντίκτυπο εκτός μητροπολιτικών περιοχών.

"Ποιος φέρει το κύριο βάρος αυτής της θλίψης; Είναι το αγροτικό Τενεσί. Το αγροτικό Τενεσί, όπου δεν υπάρχουν εντολές μάσκας, υποφέρει χειρότερα από τις μεγαλύτερες περιοχές του μετρό, όπου υπάρχουν εντολές", είπε ο Μάρτιν.

Ο Μάρτιν, ειδικός πνευμονικής και εντατικής θεραπείας στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Sumner, ενώθηκε με δύο άλλους γιατρούς του Τενεσί που εργάζονται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας.

ΠΡΩΤΟΠΡΩΤΟ: Ένας γιατρός από το Τενεσί, απομονωμένος από την οικογένειά του, μιλάει για τη ζωή στην πρώτη γραμμή του κορονοϊού

Σε κάποιο βαθμό, ο Μάρτιν είπε ότι τα ζοφερά στατιστικά μπορεί επίσης να αισθάνονται στείρα.

«Δεν αρχίζουν να περιγράφουν τον επικό ανθρώπινο φόρο που καταβάλλεται καθημερινά από ασθενείς και εργαζόμενους στον τομέα της υγείας σε όλη την πολιτεία», είπε. «Το ζω, ως γιατρός της εντατικής θεραπείας».

Την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι βοήθησε πολλούς ασθενείς να κάνουν τηλεφωνήματα σε αγαπημένα τους πρόσωπα για να τους αποχαιρετήσουν πριν μπουν σε αναπνευστήρα – σε περίπτωση που δεν το ζήσουν.

"Μπορείς να φανταστείς ότι παίρνεις αυτό το τηλεφώνημα από τη μαμά σου, ή τον μπαμπά σου, ή έναν παππού ή γιαγιά, ή Θεός φυλάξοι, ένα παιδί σε μονάδα εντατικής θεραπείας; Συμβαίνει κάθε μέρα στο Τενεσί", είπε ο Μάρτιν. "Όταν οι ασθενείς πεθαίνουν, παρά τις καλές προσπάθειές μας, τα μέλη της οικογένειας συχνά αφήνονται να αποχαιρετήσουν με ένα iPad. Θα με στοιχειώνει για πάντα ο ήχος των μελών της οικογένειας που θρηνούν… καθώς κρατάω ένα iPad στο ένα χέρι και κρατάω το το χέρι του ετοιμοθάνατου ασθενή στο άλλο».

Οι δημοσιογράφοι του Tennessean Brett Kelman και Emily West συνέβαλαν σε αυτήν την έκθεση. Βρείτε τη δημοσιογράφο Rachel Wegner στο rawegner@tennessean.com ή στο Twitter @rachelannwegner .

Ο κυβερνήτης Bill Lee χαιρέτισε την άφιξη των εμβολίων COVID-19 της Pfizer-BioNTech, χαρακτηρίζοντάς την μια ελπιδοφόρα μέρα, ενώ παράλληλα αναγνώρισε ένα «σκοτάδι πριν από την αυγή» καθώς ο ιός εξαπλώνεται σε ολόκληρη την πολιτεία.

Η άφιξη του εμβολίου έρχεται καθώς το κράτος υφίσταται το χειρότερο ξέσπασμα του κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας.

«Το μήνυμά μου σήμερα ξεκινά λέγοντας ότι δεν μπορούμε να κοιτάξουμε πέρα ​​από την απογοητευτική πραγματικότητα αυτού που αντιμετωπίζουμε εδώ στο Τενεσί», είπε ο Λι μιλώντας στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt.

«Η απογοητευτική πραγματικότητα ότι αρρωσταίνουμε μέρα με τη μέρα στο Τενεσί».

ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΦΤΑΝΕΙ: Τα νοσοκομεία του Νάσβιλ ξεκινούν χιλιάδες εμβολιασμούς για τον COVID-19

Ενώ γιόρταζε την επανάσταση στην πανδημία, ο Λι είπε ότι τα κρούσματα του Τενεσί αυξάνονται και η αύξηση μετά την ημέρα των ευχαριστιών είναι εμφανής στους αριθμούς της πολιτείας – 11.410 νέα κρούσματα COVID-19 αναφέρθηκαν την Τετάρτη, τα περισσότερα ποτέ.

«Ένα πράγμα που αυτό το εμβόλιο δεν θα λύσει, ένα πράγμα που δεν θα θεραπεύσει είναι ο εγωισμός ή η αδιαφορία για το τι συμβαίνει στους γείτονές μας γύρω μας», είπε ο Λι.

Εμβόλια κατά του COVID-19 που ελήφθησαν από το Τενεσί

Η Επίτροπος του Υπουργείου Υγείας του Τενεσί, Λίζα Πίρσι, σημείωσε ότι το Τενεσί βρίσκεται στη διαδικασία λήψης των αναμενόμενων 56.500 δόσεων εμβολίου σήμερα, καθώς και κάποια επιπλέον προμήθεια.

"Στα φιαλίδια που λαμβάνουμε σήμερα, υπάρχει τουλάχιστον μια επιπλέον δόση, ίσως δύο, στα φιαλίδια. Αυτό θα προσθέσει 11.300 δόσεις στο απόθεμα, στο απόθεμα που λαμβάνουμε σήμερα", είπε ο Piercey.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ: Ο πρώτος εμβολιασμός του Τενεσί για τον COVID-19 γίνεται καθώς τα νοσοκομεία περιμένουν την αποστολή της Pfizer

Μια άλλη αποστολή εμβολίου Pfizer αναμένεται πριν από το τέλος του έτους, σύμφωνα με τον Piercey, και μια προμήθεια εμβολίου Moderna θα μπορούσε να φτάσει στην πολιτεία πριν από τα Χριστούγεννα.

"Εάν όλα πάνε όπως αναμενόταν, αυτό θα εγκριθεί το Σαββατοκύριακο και θα λάβουμε συνολικά 115.000 δόσεις από Δευτέρα έως Τετάρτη της επόμενης εβδομάδας", δήλωσε ο Piercey.

Contents